Dansk arkitekt skal designe Toyota fremtidsby!

Den danske arkitekt Bjarke Ingels skal være med i Toyotas næste store projekt om, at bygge fremtidens by for foden af det berømte bjerg, Mount Fuji, i Japan. 

Toyota vil bygge fremtidens by, som både skal bygges og drives på bæredygtig vis med forureningsfri brintteknologi, solceller, robotteknologi, kunstig intelligens og flere forskellige former for selvkørende mobilitetsprodukter. 

Byen får navnet Toyota Woven City og projektet begynder allerede fra starten af 2021. 

Den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels, skal stå i spidsen for projektet, og siger følgende om projektet at: "Et projekt af denne skala og størrelse vil være vores mest ambitiøse til dato.". Bjarne Ingelsk og hans virksomhed, Bjarke Ingels Group, har flere ikoniske projekter og byggerier i baghånden, blandt andet 8tallet i Ørestaden, Pandahuset i Zoo, Googles hovedkontor i London, den pyramideformede skyskraber VIA 57 WEST på Manhatten og den flydende by, Oceanix City - Så man kan godt forstå, hvorfor Toyota har fået øjnene op for den danske arkitekt. 

Fremtidsbyen er en del af et større hele og skal bruges, som et levende laboratorie, som kommer til at huse op til 2.000 indbyggere og forskere. Alle beboere skal bo og have deres dagligdag i bygninger, som er opført på bæredygtigt vis. Bygningerne vil nemlig primært være opført i CO2 -neutralt træ. Alle indbyggerne og forskerne i byen, vil fungere som forsøgspersoner, og skal bidrage med værdifuld viden til udviklingen af selvkørende teknologier inden for, robotteknologi, personlige mobilitetsteknologier, smart homes og kunstig intelligens. 

”Når vi bygger en helt ny by op fra grunden, får vi en unik mulighed for at udvikle fremtidige teknologier – herunder et digitalt styresystem til byens infrastruktur. Vi kan bl.a. teste en masse forskellige forbundne enheder med kunstig intelligens både virtuelt og rent fysisk i virkeligheden med beboerne, bygningerne og de køretøjer, der alle er linket sammen og kommunikerer med hinanden ved brug af data og sensorer,” siger Toyotas øverste chef, Akio Toyoda, under præsentationen af fremtidens by ved elektronikmessen, CES, i Las Vegas.

Akio Toyoda opfordrer samtidig kommercielle og akademiske partnere, videnskabsfolk og forskere, der kunne finde interesse i at deltage i projektet om fremtidens by med deres egne projekter, til at kontakte Toyota.

En af de store nøgleord er mobilitet 

Mobilitetsløsninger er en af de helt store projekter i den nye fremtidsby. I byen vil der nemlig være hele tre forskellige vejtyper, som passer til den forskellige trafik, der skal benytte sig af vejen. Vejtyperne får hver især deres særlige præg og bliver vævet sammen for, at danne et organisk gittermønster for, at hjælpe med at fremskynde testen af selvkørende enheder. 

Bygningernes tage vil være dækket af solcellepaneler for at producere strøm, som supplement til den strøm, der genereres af den forureningsfrie brintteknologi i bygningerne. Boligerne i fremtidsbyen vil være udstyret med det nyeste inden for hjælpemiddelteknologi til mennesker, som fx hjemme-robotter, der kan hjælpe til i dagligdagen. Hjemmene kommer til, at bruge sensorbaseret kunstig intelligens til, at holde øje med beboernes helbred, tage sig af beboernes grundlæggende behov, og i det hele taget forbedre dagligdagen.

I byen bliver det kun tilladt at transportere sig rundt ved hjælp af udelukkende selvkørende, forureningsfrie køretøjer på hovedfærdsvejene. Toyotas palette af e-køretøjer vil blive brugt til transport af mennesker og varer over hele byen, nogle af køretøjerne, vil endda fungere som selvkørende detailforretninger. 

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.