Toyota bekræfter nu den nye Aygo X "Cross"

En unik crossover i mikrobilsklassen

Nu er tiden inde til at den nuværende Aygo får sin afløser, i form af en innoverende ny mikrobils-crossover. Den nye Toyota Aygo X, eller Cross som det udtales, er en unik bil i A-segmentet, der byder på forbedrede køregenskaber i byen, såvel som på landevejene. En mikrobil der har inkorporeret SUV elementer i designet, for at øge dit udsyn og udvide brugsfunktionaliteten.  

Fundamentet bag Aygo X

Den nye Toyota Aygo X bliver den første i modelhistorien, som ikke indgår i TPCA samarbejdet. Det er den første Toyota-model nogensinde der er designet, udviklet og produceret i Europa, på Toyota Motor Europe's udviklingscenter. Det betyder at den nye Aygo X, kontra de tidligere modeller, ikke kommer til at have trillingesøskende, hos Peugeot og Citroën.

Bilen bliver bygget på den succesfulde GA-B Platform, som Toyota Yaris (Årets bil 2021) og den nye Yaris Cross også er bygget på. Produktionen af den nye Aygo X, kommer til at foregå i Kolin, Tjekkiet, samme sted hvor Aygo bliver produceret.

Toyota Aygo har siden 2005 været Toyotas mest økonomisk tilgængelige model, med sine ungdommelige og sjove karaktertræk. Med over 67.000 Aygoer på danske nummerplader, udmærker modellen sig også som værende den næstmest populære model, af alle indregistrerede bilmodeller i Danmark.  

 Aygo X er blevet udviklet i Europa til europæerne, og er udviklet på baggrund af en undersøgelse af det nuværende og fremtidige liv, i byer og forstæder rundt omkring i Europa, herunder også Danmark. Dette studie er udført for at kunne levere en sikker, kompakt crossover, der er unik i mikrobilsklassen.

Af Simon van der Stelt, simon.stelt@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.